Zwaar transport voor Delamine

17 september 2018 Delamine

“Een mooie actie. Indrukwekkend om te zien en professioneel uitgevoerd. We hebben hiermee het eerste deel van de klus geklaard”, verklaart Manufacturing Director JanWillem Eshuis van Delamine.

Hij verwijst naar een zwaar transport bij de Zeesluizen en het Oosterhornkanaal afgelopen weekend. In het kader van haar investeringsprogramma liet Delamine een gloednieuwe opslagtank van maar liefst 80 ton aanvoeren.

De tank kwam in de loop van vrijdag aan bij de Zeesluizen en werd zaterdagavond op een zogenaamde multi-asser geladen. Van daaruit werd het gevaarte via de Deltaweg en de parkeerplaats van het Chemie Park naar de kop van het Oosterhornkanaal vervoerd. Allerlei mogelijke obstakels waren om die reden al voor die tijd verwijderd. Nadat de tank op een ponton was gezet, ging het vervolgens via het water richting Delamine.

Eind oktober volgt definitieve plaatsing op het tankenpark van Delamine.  

Delamine
Papier voor theezakjes en koffiepads, asfalt, motorolie, verfuitharders , pilletjes tegen wagenziekte en diverse veterinaire producten. Al deze producten hebben ethyleenamines als grondstof.
Delamine, een joint venture van AkzoNobel Specialty Chemicals en Tosoh Corporation uit Japan, produceert deze ethyleenaminen. Het productieproces is gebaseerd op de omzetting van dichloorethaan met ammoniak. Hiervoor wordt ook natronloog, afkomstig van de chloorfabriek van AkzoNobel, gebruikt.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?