Subnavigatie

Kom kijken in de keuken van de chemie in Delfzijl!

4 oktober 2018 OCI Methanol Europe Nouryon MCA Delamine Lubrizol Nobian Delesto Nobian MEB SGS Nobian Salt Stork Teijin Aramid Falck Fire Services J. Wildeman Storage & Logistics Avantium

Op zaterdag 6 oktober 2018 is de Dag van de Chemie. Je kunt dan (gratis) op het Chemie Park allerlei informatie krijgen, leuke proefjes doen, rondleidingen volgen enzovoorts.

Wat is er zoal te doen deze dag? 

Bij poort 3 staat een grote tent waarin de AkzoNobel bedrijven (MEB, MCA, Zout, Delesto en joint venture Delamine), Teijin Aramid, BioMCN, Lubrizol, Stork, SGS, Falck Fire Services en de klankbordgroep zich presenteren. Je kunt er bijvoorbeeld een VR-bril experience beleven bij de AkzoNobel bedrijven, de spinproef doen bij Teijin Aramid, meedoen aan een Kahoot quiz bij Delamine, een mini zoutfabriekje zout zien maken en een monster van een zoutboring zien, racen met een autootje dat rijdt op waterstof bij MEB/MCA, verschillende proefjes doen in het proefjeslaboratorium bij SGS, je kunt je wagen aan kunststoflassen en het maken van een stekkerdoos bij Stork, er is een MCA-fabriekje van glas dat je kunt zien werken, je kunt een MCA-pak aan, je kunt meedoen aan een prijsvraag bij BioMCN en nog veel meer.

Ben je uitgekeken in de tent? Dan krijg je bij de uitgang een leuke goodiebag mee. De tent is toegankelijk voor alle leeftijden.
In de zoutexpress kun je proefjes doen met zout en leer je zoutige weetjes, Toegankelijk voor alle leeftijden.

Wil je het Chemie Park zelf op? Je kunt dan een rondleiding volgen over het hele Chemie Park Delfzijl (vanaf 10 jaar). 

Ben je 16 jaar of ouder, dan kun je ook een kijkje nemen bij de zoutbergen in een van de zoutloodsen. Of je gaat naar de controlekamer van warmtekrachtcentrale Delesto. Vanuit deze controlekamer wordt de hele centrale bediend. Heel belangrijk dat het maken en distribueren van energie goed blijft gaan, want Delesto levert elektriciteit aan alle bedrijven op het Chemie Park. Wil je meer weten over onderhoud? Dan pak je het busje naar de werkplaatsen van Stork. Hier kun je zien hoe bijvoorbeeld een reparatie in zijn werk gaat. Wil je op de hoogte zijn van het nieuwste van het nieuwste? Dan moet je bij Avantium zijn. Het busje zet je af bij deze proeffabriek waar het Zambezi-proces plaatsvindt. Hierbij worden uit houtsnippers op kamertemperatuur verschillende suikers gemaakt voor industriele doeleinden. Groene chemie dus.

Verder kunt u kijken in de brandweerkazerne van Falck (naast de tent) en daar zijn brandweerspelletjes voor de kinderen.

Er is gratis vervoer tussen het station Delfzijl en poort 3 van het Chemie Park Delfzijl, middels en bus. Daarnaast rijden er gratis busjes tussen het Chemie Park Delfzijl, Zeolyst en ESD-Sic, waar u ook welkom bent deze dag.

Praktische info:

Van 10.00 - 16.00 uur, ingang en parkeren bij Poort 3, Oosterhorn 4 in Delfzijl/Farmsum
Het Chemie Park Delfzijl is een rookvrije site.
De verschillende bussen zijn niet rolstoeltoegankelijk, de tent wel.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?