Subnavigatie

Site director ‘verwelkomt’ vier nieuwe fabrieken op één dag

9 oktober 2018 Nouryon MCA Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt

“Nog niet eerder heb ik als site director op één dag vier nieuwe fabrieken mogen verwelkomen. Zout, chloor, MCA en energie. Een unicum voor ons Chemie Park, voor Delfzijl, de regio en ver daarbuiten.”

Een schertsende Johan Visser van het Chemie Park was samen met Marcel Galjee, director Energy van de business unit Industrial Chemicals van Nouryon, en meer dan honderd medewerkers in Delfzijl getuige van de internationale lancering van Nouryon, tot voor kort AkzoNobel Specialty Chemicals.

Bevlogenheid
Een nieuw bedrijf, een nieuwe naam en een nieuw merk en tegelijkertijd gebouwd op een geschiedenis van bijna 400 jaar en daarmee het erfgoed en harde werk van talloze pioniers en gedreven mensen. “Die gedrevenheid of bevlogenheid is een heel herkenbaar beeld. Ook voor ons in Delfzijl. Het is onze gezamenlijk inzet voor de verdere ontwikkeling en toekomst van deze site. Dat deden we, dat doen we en dat blijven we doen! Als individuele medewerker en als site.”

Onze visie
Visser wijst op de kracht van de locatie. “Een volledig geïntegreerde en krachtige, duurzame keten van zout, chloor, afgeleide producten, energie en utilities. Producenten, leveranciers en klanten zijn direct met elkaar verbonden. Het product van de een is de grondstof voor de ander.” Hij schat in dat de bestaande strategie van kostenverbetering, bijvoorbeeld door operational excellence, en streven naar groei speerpunten blijven. “Dat komt sterk overeen met onze visie voor de site Delfzijl. “

Proeffabrieken
Er is in de afgelopen jaren met succes gewerkt aan ‘huis op orde’ en in het vervolg daarop met investeringen. “Zo schiepen we een goede basis om voort te bouwen op bestaande activiteiten, maar hebben we ook de stap kunnen maken in de richting van groene chemie. Denk maar aan waterstof, Biostoom en aan de proeffabrieken die er al zijn of nog gaan komen. We staan ongetwijfeld voor de nodige veranderingen, maar aan sommige zaken houden we vast: veiligheid, verbetering van productiviteit, continue verbeteren én ‘zeggen wat we doen en doen wat we zeggen’. Dat kenmerkt ons.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?