Subnavigatie

Capaciteit JPB op Chemie Park uitgebreid

25 oktober 2018 JPB Logistics

In totaal werden acht opslagtanks gebouwd en werd de buitensteiger uitgebreid.

Vijf tanks voor de opslag van glycerine, nog eens drie extra tanks bij om nieuwe klanten te kunnen bedienen en uitbreiding van de buitensteiger. Zo kan JPB meer verschillende typen product aan- en afvoeren. 

Vier tanks van 28 meter hoog werden in Noord-Holland gebouwd en daarna naar de site vervoerd. De grootste tank van 7200 kuub werd ter plekke gebouwd door eerst het dak te bouwen en er vervolgens telkens een ring onder te bouwen. De bouw werd deze maand afgerond.

De fundaties voor de tanks zijn trillingsvrij aangebracht door middel van boren. Op deze wijze minimaliseerde JPB eventuele overlast voor de omgeving. Elke paallocatie werd vooraf gecontroleerd op mogelijke aanwezigheid van explosieven.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?