Subnavigatie

Groeiende belangstelling voor Safety Convenant

1 november 2018 Nouryon MCA Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt Stork

Op een praktische wijze issues delen, informatie bespreken en feedback vragen en geven. Om risico’s te reduceren. Dat is de essentie van het recent ondertekende Safety Convenant.

Op een praktische wijze issues delen, informatie bespreken en feedback vragen en geven. Om risico’s te reduceren en om pro-actief met veilgheid om te gaan. Het gaat niet om de schuldvraag, maar om het tackelen van een veiligheidsissue en om een maximaal leereffect te realiseren”, aldus Pieter Bakker, Manager Maintenance Support van Nouryon (voorheen AkzoNobel Specialty Chemicals). Hij is nauw betrokken bij de opzet van het Contractor Safety Panel en de recente ondertekening van het Safety Convenant.

Meer bedrijven
Het begon als een initiatief van Nouryon om de samenwerking met contractors op gebied van veiligheid een impuls te geven. De insteek? Simpel: na een klus gaat iedereen weer gezond naar huis. “En nu zitten we in de fase dat zich meer bedrijven willen aansluiten en daar ben ik blij om. Ik zie het als een bevestiging dat we goed bezig zijn”, aldus Bakker. “En het is goed om dit breder op te pakken.” 

Wijsheid
Hij is ervan overtuigd dat we meer gebruik kunnen maken van elkaar kennis en deskundigheid. “We gaan heel gemakkelijk voorbij aan de kennis en kunde van bijvoorbeeld Stork of Hertel. Maar wij hebben de wijsheid ook niet in pacht. Laten we vooral optreden als partners van elkaar en vanuit een wederzijds belang om de veiligheid te borgen. Want op een multisite met veel verschillende partijen loop je al snel tegen de grenzen aan.”

Achtergrond
Vier keer per jaar komt het Safety Panel bijeen. Die bijeenkomsten zijn gericht op samenwerking, het delen van informatie en leren van elkaar. Elkaar niet afrekenen op zaken die niet goed gingen. Over de bedrijfsgrenzen heenkijken. Hoe concreter, hoe beter. En met oog voor de collega’s in het veld.
Tot nu toe is het Safety Convenant ondertekend door BAM, Engie, Geveke, Hertel, Nouryon, Oving, Parkdiensten Eemsdelta, Reym, Stork, Venko en Wagenborg Nedlift

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?