Subnavigatie

Renovatie betonboog Nouryon Zout door nieuw opgericht bedrijf

15 november 2018 Nobian Salt

Het beton en de bewapening van de betonboog van de buitenverlader van Nouryon Zout wordt in fasen gerenoveerd. Veertig jaar inwerking van zout water had zo z'n effecten.

Dit jaar is de eerste helft gerealiseerd, in 2019 volgt de andere helft. Het vooraf opgestelde bestek bleek voor veel aannemers teveel van het goede. Veiligheid, milieu, de complexiteit van de getijdewerking, rekening houden met het storm- en broedseizoen en de beschikbaarheid van de verlader in de avonduren en in het weekend.

'Best of both worlds'
Door twee inschrijvers te combineren werd de ‘best of both worlds’ bij elkaar gebracht. Heuvelman Ibis en SealteQ bundelden voor deze klus hun krachten in het nieuwe bedrijf HIS. Zij vulden elkaar perfect aan en waren samen in staat om tegemoet te komen aan de eisen. In juni startte HIS de eerste fase met de westelijke helft van de betonboog. De oostelijke helft gebeurt volgend jaar.

Waterbestendig
Die betonboog staat op dertig meter lange palen die in de bodem zijn geheid en deels onder water staan. De meeste slijtage ontstaat in die gedeelten van de palen die af en aan met water in aanraking komen. HIS heeft aparte werkbordessen aan de palen geklemd voor een snellere en efficiëntere werkmethode. Beton of verf mochten niet in het water komen, zodat we hiervoor ook aparte voorzieningen hebben getroffen! En er werd met waterbestendige materialen gewerkt, waaronder een speciale coating van AkzoNobel Performance Coatings.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?