Subnavigatie

Inkoop Nouryon Delfzijl initieert oprichting nieuw bedrijf

17 januari 2019

Een opmerkelijk initiatief van de afdeling Inkoop van Nouryon in Delfzijl leidde tot de vorming van een nieuw bedrijf.

Nou gebeurt het wel vaker dat er een consortium wordt opgericht om een klus te klaren. In de wereld van aannemers zie je dat vaker. Dan is een klus te groot of te complex en pakken aannemers dit samen op. Bij de renovatie van de betonboog van de buitenverlader van Nouryon Zout nam de opdrachtgever het initiatief!

Het inkooptraject voor dit deel van de renovatie van de buitenverlader startte eind 2017. Van de oorspronkelijke tien benaderde partijen bleven uiteindelijk Heuvelman Ibis uit Delfzijl en SealteQ uit Stadskanaal over. Beiden deden, onafhankelijk van elkaar, een aanbieding, maar moesten voor uitvoering van de gehele klus een beroep doen op ‘derden’.

De afdeling Inkoop van Nouryon constateerde dat Heuvelman Ibis en SealteQ zelf een perfecte combinatie vormden om de klus gezamenlijk te klaren. Het voorstel van Inkoop ontmoette aanvankelijk wat vragende blikken, waarna geleidelijk het besef groeide dat dit een win/win/winsituatie voor alle betrokkenen was. Het leidde tot de oprichting van HIS, een Vennootschap onder Firma van Heuvelman Ibis en SealteQ. Een nieuw bedrijf dat speciaal voor deze klus werd opgericht en die de uitvoering meer dan goed uitvoerde.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?