Subnavigatie

Nouryon Delfzijl gastheer voor Europese trainingen

4 februari 2019 Nouryon MCA Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt

De locatie van Nouryon in Delfzijl is sinds begin dit jaar gastheer voor de Europese trainingen op het gebied van continu verbeteren.

Doelstelling van deze trainingen is om nieuwe collega’s, met name op sleutelposities, kennis te laten maken met en bewust te maken van de opzet en werking van gestructureerde verbeterprogramma’s. Het hele programma bouwt voort op al eerder ingevoerde en gebruikte basismethodieken.

In Delfzijl worden de trainingen gegeven in de zogenaamde ‘limonadefabriek’, een proeffabriekje op tafelformaat dat alle onderdelen van een productieproces omvat. Leerlingen worden in theorie en praktijk meegenomen in verbeterstappen op gebied van productie, onderhoud, logistiek en analyse. In de eerste ronde zijn de goedbedoelde pogingen om een product, limonade, te maken weinig succesvol. Door gericht te verbeteren op basis van de geleerde inzichten, zie je in de tweede ronde al betere resultaten. In het nieuwe programma volgt nog een derde ronde om het hele idee van continu verbeteren sterker te laten doordringen.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?