Subnavigatie

2018: minder ‘echte’ incidenten, veel verzoeken om hulpverlening

6 februari 2019

Afgelopen jaar waren er 12 incidenten (brand, gasalarm), waarbij daadwerkelijk de calamiteitenomroep werd ingeschakeld en/of externe hulpdiensten (brandweer, ambulance) arriveerden met zwaailichten

Een jaar eerder ging het om zeventien incidenten. Site Director Johan Visser blijft de noodzaak om aandacht te schenken aan veiligheid benadrukken: “Ons streven is en blijft nul incidenten. Dan kan ik, ondanks deze daling, niet tevreden zijn over het aantal incidenten. Veiligheid moet onze eerste prioriteit zijn. Dat is en blijft voor iedereen het uitgangspunt.”

In totaal waren er afgelopen jaar 110 meldingen (ten opzichte van 74 in 2017), die als volgt zijn in te delen:

  • intern gasalarm: 8 (effecten blijven binnen fabriek of afdeling)
  • klein gasalarm: 1 (effecten blijven beperkt tot het Chemie Park)
  • middel gasalarm: 2 (effecten zijn buiten het Chemie Park merkbaar)
  • brand: 1
  • hulpverlening: 51 (onwelwording, lichte verwondingen)
  • loos alarm: 47 (automatische meldingen – komen alleen binnen bij de loge).

Site Director Johan Visser: “Het opvallend hoge aantal verzoeken om hulpverlening wil ik graag wat nuanceren. In meerdere opzichten was 2018 een apart jaar: we hadden te maken met extreem warm weer en er was een enorm aantal extra mensen op onze site in verband met projecten en investeringen. Er waren periodes, waarin de ‘normale’ bezetting op onze site verdubbelde. Neemt niet weg dat voor iedereen geldt dat veiligheid onze eerste prioriteit moet zijn.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?