Subnavigatie

Sitebreed Contractor Safety Panel deze maand van start

12 maart 2019 Nouryon MCA Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt Stork Teijin Aramid

“Met dit nieuwe Contractor Safety Panel willen we de verschillen tussen bedrijven aanpakken en gezamenlijk beter worden."

“We gaan naar een veiligheidsplatform voor het Chemie Park Delfzijl (CPD)”, stelt HSE-manager Fester Oosterhuis van Nouryon Delfzijl. “Met dit nieuwe Contractor Safety Panel willen we de verschillen tussen bedrijven aanpakken en gezamenlijk beter worden. Verschillen in procedures en regels leiden namelijk niet tot grotere veiligheid. Iedereen wil stappen maken: contractors, Nouryon, Stork, Teijin Aramid en andere participanten op onze site.”

Laatste check
De eerste bijeenkomsten in de nieuwe setting zijn gepland. De kick-off is eind maart met een aansprekende inleider en enkele deelnemers, die het gemeenschappelijke doel en de marsroute toelichten. Daarna, nog voor de zomer, volgt een meer praktisch vervolg over de Last Minute Risk Assessment. Oosterhuis: “Dat is een laatste veiligheidscheck op de werkplek om zeker te gaan dat we veilig kunnen werken Kleine groepjes gaan fabrieken in, kijken naar de praktijk en delen hun ervaringen met elkaar. Ook organiseren we kwartaalsessies over een speciaal onderwerp met een zo praktisch mogelijke insteek.”

Andere wereld
Essentie is het delen en bespreken van informatie en hiervan leren. Interactief en met elkaar. Een actueel probleem om gezamenlijk op te pakken is dat van de ‘anderstaligen’. “In dat opzicht is de wereld voor opdrachtgevers én contractors echt veranderd”, constateert Oosterhuis. “Personeel komt tegenwoordig van heinde en verre. Hoe borg je onze basisregels en het gedrag van mensen? Dat is een sitebreed-probleem en zo gaan we het ook aanpakken.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?