Subnavigatie

28 meter hoge reuzen staan op hun plek

9 april 2019 JPB Logistics Dutch Glycerin Refinery

Ze staan er. De 5 nieuwe tanks bij JPB. Een tank is ter plekke gebouwd en vier tanks zijn in de fabriek (in Noord-Holland) gebouwd. DGR gebruikt ze voor extra opslagcapaciteit. Maar het was nog een hele klus om ze veilig naar Delfzijl te transporteren.

De diameter van de tanks is aangepast aan de doorgang van de kleinste brug, die overigens hier bij Delfzijl is. Bij deze brug hadden de tanks slechts 2 tot 3 centimeter speling. Van het Noord-Hollandse ’t Zand zijn de tanks naar Delfzijl gevaren op 2 pontons en vanaf Den Helder over de Noordzee naar Delfzijl gebracht.

Reuzen
Er is bewust gekozen voor het vervoer op 2 pontons. Door ze achter elkaar te plaatsen kon het vervoer smal zijn door de kanalen en naast elkaar geplaatst gaf het veel stabiliteit bij het vervoer over de Noordzee. Toen de tanks bij het Chemie Park Delfzijl aankwamen moesten de 28 meter hoge reuzen nog ‘even’ over een aantal leidingen getild worden.

Puzzel
De tanks worden specifiek gebouwd voor gebruik door DGR. DGR heeft extra opslagcapaciteit nodig om meer volume te kunnen creeren. Er kunnen nu meerdere soorten eindproduct opgeslagen worden. Hierdoor kan de verlading van de specialties op normale tijden plaatsvinden. Dat moest voorheen rechtstreeks uit het proces geladen worden wanneer er voldoende product gereed was. Dat was vaak een puzzel op logistiek vlak. Daarnaast scheelt het zelf opslaan van product in de kosten. Vanaf maart zijn alle tanks in gebruik.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?