Subnavigatie

BioMCN start M2 met succes op

11 september 2019 OCI Methanol Europe Stork

Een mijlpaal voor BioMCN: M2, de tweede installatie, is met succes opgestart.

Na het oplossen van de laatste aanloop- en opstartproblemen wordt voor het eerst sinds 14 jaar weer methanol geproduceerd in de tweede productielijn. “Een geweldig resultaat, waar we met z’n allen keihard aan hebben gewerkt. Het kostte soms hoofdbrekens en zweetdruppels, maar dankzij deze geweldige inspanning hebben we het gerealiseerd. Ik ben bijzonder trots op onze mensen!”, aldus plant manager Paul Compagne.

Stimulans
Site director Johan Visser feliciteert de medewerkers van BioMCN met de opstart. “Geweldig hoe BioMCN deze installatie aan de praat heeft weten te krijgen. Een enorme prestatie van de eigen organisatie en van al die contractors. Al met al een prachtig voorbeeld van hechte samenwerking in de keten en tevens een geweldige stimulans voor de industriële activiteiten op ons Chemie Park.”

Investeren
Met de opstart komt een einde aan een lange periode van stilstand en aan een buitengewoon intensieve periode van renovatie. Eind 2017 besloot OCI NV, de moedermaatschappij van BioMCN om ruim honderd miljoen euro te investeren om M2 weer in gebruik te nemen. In 2018 werkten honderden contractors, soms zelfs meer dan duizend mensen, aan de renovatie en reparatie van M2.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?