Subnavigatie

Dat is meestal het moment om te kijken of er een beter type beschikbaar is

30 september 2019 Falck Fire Services

Falck Fire Services keurt elk jaar de kleine blusmiddelen bij haar klanten op het Chemie Park Delfzijl.

Vernieuwing kleine blusmiddelen door Falck

Falck Fire Services keurt elk jaar de kleine blusmiddelen bij haar klanten op het Chemie Park Delfzijl. Daarbij wordt volgens de REOB-normering gekeken of en wat voor onderhoud er nodig is en de houdbaarheidsdatum wordt gecheckt. Bij de opstart van de tweede methanolfabriek (M2) bij BioMCN werd een vernieuwing doorgevoerd in de vorm van veiligheidspalen. Dat is een paal op een cruciale plek in de fabriek met een brandblusser, een branddeken en duidelijke etikettering erop.

De veiligheidspalen zijn vanaf de looppaden in de fabriek goed zichtbaar. In de fabriek zijn circa 50 stuks van dergelijk veiligheidspalen geplaatst. Soms wordt ook geadviseerd om op een ander type brandblusser over te stappen. Dit andere type is namelijk net zo goed van kwaliteit, maar wel goedkoper. Daar heeft de klant weer voordeel van. Bij BioMCN is een zogenaamde F500 blusser geleverd, deze heeft een nieuw type blusstof, namelijk een vloeistof. Deze vloeistof is minder schadelijk voor de omgeving dan de poederblusser van voorheen.

Advies
De hiertoe opgeleide medewerkers van Falck kijken naar welke blusmiddelen er nieuw zijn in de markt en of de desbetreffende fabriek daar beter af mee zou kunnen zijn.  Ze houden hun mensen daarin opgeleid waardoor ze goed kunnen adviseren over waar verbeteringen mogelijk zijn. Verbeteren is hierbij een doorlopend proces. Falck denkt mee met haar klanten, ook op de lange termijn.

Vervanging
Door de maandelijkse keuring komt een groot gedeelte van de bedrijven op het Chemie Park elk jaar een keer aan de beurt. Een brandblusser kan gemiddeld 20 jaar mee. Bij zoute lucht of corrosie komt het regelmatig voor dat de brandblussers binnen die 10 jaar vervangen moeten worden. Dat is meestal het moment om te kijken of er een beter type beschikbaar is. 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?