Subnavigatie

Opening nieuwe proeffabriek Avantium in november

14 oktober 2019 Avantium

Bij Avantium wordt druk gewerkt aan de bouw van de nieuwe proeffabriek Mekong die in november van dit jaar geopend zal worden.

Avantium: Mekong komt eraan

Bij Avantium wordt druk gewerkt aan de bouw van de nieuwe proeffabriek Mekong die in november van dit jaar geopend zal worden. In deze nieuwe proeffabriek zal worden getest met de productie van plantaardige mono-ethyleen glycol (MEG), op basis van industriële suikers bijvoorbeeld uit Avantiums DAWN-proces.

Zeton bouwt de MEKONG-proeffabriek voor Avantium in modules, net als bij de DAWN-proeffabriek. Het transport van de installatie van Zeton naar het Chemie Park neemt drie dagen in beslag. Op 22 augustus zijn de binnen units geplaatst, op 23 en 24 augustus zijn de installaties en de destillatie buiten geplaatst. Daarna volgt een Site Acceptancy Test (SAT), waarbij ook de utilities getest worden. Zo is er bijvoorbeeld permanent een waterstofopslagtank. In het vierde kwartaal van 2019 worden mensen opgeleid om het werk in deze nieuwe proeffabriek te kunnen doen.  

 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?