Subnavigatie

Wildeman S&L geeft voormalig Draka-complex nieuw leven

15 oktober 2019 J. Wildeman Storage & Logistics

Het gaat goed met Wildeman Storage & Logistics. De loods en de containerterminal op het Chemie Park Delfzijl zijn vol in bedrijf en eerder dit jaar werd het bedrijf nog eigenaar van een grote loods in Hoogezand met tien keer zoveel opslagruimte.

De jongste uitbreiding is de aankoop van het voormalige Draka-complex aan de IJzerweg in Farmsum. Dit beslaat in totaal 20 hectare grond, waarvan 8 hectare bedrijfsterrein en 12 hectare industriegrond.

“De geringe afstand tot het Chemie Park Delfzijl maakt het ook voor de daar gevestigde bedrijven interessant”, klinkt het uit de mond van Jos Wildeman. “We zouden hier bijvoorbeeld reserve-onderdelen kunnen opslaan. Er zijn weliswaar verschillende bedrijven met een eigen magazijn, maar in mijn optiek kan dat efficiënter en goedkoper. Wij bieden een hoog serviceniveau, kunnen klanten alles laten zien in ons systeem en investeren daartoe in een goed ICT-systeem. Dat levert een win-win-situatie op want op deze wijze goederen opslaan scheelt klanten veel geld en ruimte. Dan zou er op het Chemie Park ruimte vrijkomen voor uitbreidingen.”

Groeien
Wildeman blijft kijken naar nieuwe mogelijkheden in de omgeving, want in deze regio zijn de opslagmogelijkheden beperkt. “We investeren in het Draka-pand aan de IJzerweg en maken het weer tot een parel. Tegelijkertijd zorgen we daarmee voor toename van de werkgelegenheid. We kunnen weer verder groeien met deze 30.000 m2.” Wildeman Storage & Logistics heeft na drie jaar al 29 mensen in dienst. “Ik verwacht dat dit aantal met zo’n 5 tot 10 mensen toe zal nemen door het pand aan de IJzerweg”, zegt Jos.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?