Subnavigatie

Aanpak voormalig terrein Brunner Mond

31 oktober 2019

Het voormalige overslagterrein voor cokes en kalksteen wordt momenteel opgeschoond.

De werkzaamheden, die eind september van start gingen, zijn momenteel in volle gang en duren nog tot eind november. Hierbij worden restanten cokes en kalksteen en een aantal fundaties verwijderd. Het terrein wordt daarna opgevuld met zand en teelaarde en met gras ingezaaid.

Het werkgebied is het terrein van sodaproducent Brunner Mond. De onderneming was hier tot en met 2009 gevestigd en had het terrein in gebruik voor de opslag van cokes en kalksteen. Deze werden vervolgens in het productieproces verbrand, waarna de CO2 die hierbij ontstond, werd gebruikt om soda te maken.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?