Subnavigatie

Parkeren onder zonnepanelen?

6 december 2019

Wellicht kunnen medewerkers van het Chemie Park Delfzijl in het nieuwe jaar onder zonnepanelen parkeren.

Idee is om het aantal parkeerplaatsen bij Parkeerplaats 2 uit te breiden en om tegelijkertijd zonne-energie op te wekken voor dit parkeerterrein en het naastliggende perceel. Een win-win situatie. Rooftop Energy en Nouryon hebben een studie gedaan naar de haalbaarheid van dit initiatief.

In het licht van projecten, stops en investeringen is er een toenemend tekort aan parkeerruimte. In deze opzet zou het aantal parkeerplaatsen met tweehonderd toenemen. Het terrein, met een oppervlakte van zo’n tweeduizend vierkante meter, zou dan met zonnepanelen overdekt kunnen worden. Bij maximale invulling van de beschikbare ruimte zouden de zonnepanelen circa 300.000 kWh leveren. Bij de inrichting van de parkeerplaats wordt ook gedacht aan het installeren van een tiental aansluitingen voor elektrische auto’s.

Rooftop Energy zou graag, afhankelijk van de besluitvorming, in het voorjaar van start willen gaan.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?