CFK Recycling wint de Sustainable Industry Challenge 2020

9 januari 2020 Teijin Aramid

Teijin Aramid kijkt uit naar de samenwerking met CFK Recycling om aramide te recyclen.

Na een spannende finale battle in de boksring riep de jury CFK Recycling uit Duitsland uit tot winnaar van de Sustainable Industry Challenge – Chemport Europe edition. Deze scale-up bedacht een methode voor het recyclen van koolstofvezels voor de uitdaging van Teijin Aramid. CFK Recycling wint €100.000,- om te besteden aan de uitwerking van hun innovatie voor dit duurzaamheidsvraagstuk. Veertig scale-ups deden mee aan de wedstrijd en maakten tijdens het tweedaagse event kennis met regionale partijen, om hier in de toekomst mogelijk mee te gaan samenwerken.

Samenwerking
Edward Groen, Director Energy Transition & Sustainable Development bij Teijin Aramid, kijkt uit naar de samenwerking met CFK Recycling: “Deze scale-up is al erg ver met recyclen van koolstofvezels. Wij gaan met hen een pilot op kleine schaal doen om aramide te recyclen.”  CFK Recycling heeft een methode ontwikkeld voor het duurzaam recyclen van koolstofvezels die worden toegepast in vliegtuigen, auto’s en wieken van windmolens. 

Op de kaart
Emme Groot, bestuursvoorzitter Economic Board Groningen, is blij met het succes van de wedstrijd. "Wat een bijzondere innovatie heeft CFK Recycling voor deze uitdaging voor de vergroening van de chemie in Noord-Nederland. Een terechte winnaar van deze eerste Sustainable Industry Challenge. En fantastisch dat we Noord-Nederland samen met partners zo op de kaart hebben gezet. Behalve de winnaar zijn er meer scale-ups die met noordelijke bedrijven om de tafel gaan. Wat ons en onze partners betreft is deze wedstrijd absoluut voor herhaling vatbaar.”

Impact
Het belangrijkste achterliggende doel van de Sustainable Industry Challenge gaat veel verder dan alleen het uitschrijven van deze wedstrijd. De organisatie hoopt dat er verbindingen worden gelegd tussen de meer dan 200 bedrijven vanuit de hele wereld en bedrijven uit de regio – met de 40 die hebben deelgenomen zijn de eerste connecties nu gemaakt. Het doel van de wedstrijd is om bedrijven te interesseren voor de regio en een dynamiek te creëren die positieve impact heeft op de bedrijvigheid in de Chemport Europe regio.

 

foto Martijn Scholtens

 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?