Subnavigatie

Nouryon gaat voorspellende onderhoudstechnologie implementeren van Semiotic Labs

25 januari 2020 Nouryon MCA Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt

Nouryon heeft een raamovereenkomst getekend voor de implementatie van technologie, die is ontwikkeld door Semiotic Labs, die helpt voorspellen wanneer pompen en andere roterende apparatuur moeten worden onderhouden en vervangen.

Semiotic Labs was een van de winnaars van Nouryon's 2018 Imagine Chemistry-innovatie-uitdaging.

De technologie maakt gebruik van elektrische golven die tot vijf maanden van tevoren 90% van de komende onderhoudsbehoeften in roterende apparatuur zoals pompen, compressoren en transportbanden nauwkeurig kunnen voorspellen. Dit geeft tijd om kritieke apparatuur te repareren of te vervangen tijdens geplande stops, waardoor onverwachte onderbrekingen in de productie worden voorkomen en de leverbetrouwbaarheid wordt verbeterd. De technologie werd met succes geïmplementeerd in de chloorfabriek van Nouryon in Ibbenbüren, Duitsland, wordt momenteel getest in vier fabrieken van Nouryon in Delfzijl en zal worden uitgerold naar zeven andere locaties van Nouryon in Europa.

Marco Waas, directeur RD&I en Technology Industrial Chemicals bij Nouryon, zei: “Door te werken met startups, zoals Semiotic Labs, kunnen we nieuwe technologieën aanboren die aanzienlijke voordelen kunnen bieden. Onze klanten vertrouwen op ons voor een betrouwbare levering van essentiële grondstoffen en deze voorspellende onderhoudsoplossing kan de prestaties van onze fabrieken aanzienlijk verbeteren en tegelijkertijd de kosten verlagen. ”

Simon Jagers, oprichter van Semiotic Labs voegde eraan toe: “Sinds de Imagine Chemistry Challenge in 2018 werken we samen aan een pilotprogramma om onze technologie te testen en te verbeteren. Ik ben erg blij dat het een verschil maakt in real-life productie-instellingen en kijk uit naar de verdere uitrol in samenwerking met Nouryon. ”

Nouryon en Semiotic Labs zullen ook kijken naar manieren om meer waarde te genereren uit golfvormanalyse door functies te ontwikkelen die de CO2-uitstoot aanzienlijk kunnen verminderen. De eerste grootschalige implementaties zijn gepland voor begin 2020.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?