Overzicht van incidenten in 2019

21 januari 2020

Kijkend naar het aantal incidenten was 2019 voor het Chemie Park een ‘gemiddeld’ jaar.

Positief was dat er geen middelgasalarm met merkbare effecten buiten de site was en dat het aantal loze alarmen en gevallen van hulpverlening aanzienlijk lager was. Dat had te maken met het feit dat er veel minder ‘extra’ mensen op de site werkten en het weer minder heet was dan in 2018. Er wordt veilig gewerkt, maar tegelijkertijd is er nog geen echte doorbraak naar nul incidenten. Intern blijft dat punt van verdere discussie met management en veiligheidskundigen aangaan.

In 2019 waren er 15 incidenten (brand, gasalarm), waarbij daadwerkelijk de calamiteitenomroep werd ingeschakeld en/of externe hulpdiensten (brandweer, ambulance) arriveerden met zwaailichten. In 2018 ging het om veertien incidenten.

Er kwamen bij Security in totaal 84 meldingen (ten opzichte van 110 in 2018) binnen van incidenten (gasalarm, brand, hulpverlening, milieu):

  • intern gasalarm: 8 (effecten blijven binnen fabriek of afdeling)
  • klein gasalarm: 3 (effecten blijven binnen het Chemie Park)
  • brand: 4
  • hulpverlening: 35 (onwelwording, lichte verwondingen)
  • loos alarm: 30 (automatische meldingen – komen alleen binnen bij de loge).

 

 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?