Stork neemt 3d-scanner in gebruik

6 februari 2020 Stork

Stork Technical Services in Delfzijl beschikt sinds kort over een eigen 3D-scanner om op een efficiƫntere wijze installatiedelen vast te leggen.

Verwachting is dat het apparaat, na een testfase, dit kwartaal nog kan worden ingezet op het Chemie Park Delfzijl.

Tot nu toe werd leidingwerk met de hand ingemeten. Met een eigen scanner kan Stork haar klanten op het Chemie Park sneller van dienst zijn. De scanner wordt vooral ingezet voor het inmeten van complex leidingwerk dat met de hand moeilijk is in te meten. De scanner kan tot tien meter hoog worden ingezet. In een aantal gevallen is het niet meer nodig om een steigerbouwer in te schakelen.

Bijna nul
Een 3d-scanner werkt efficiënter, nauwkeuriger en sneller voor de klanten. Er zijn minder mensen nodig, foutmarges zijn bijna nul en, toegepast in een stop, is de kans op vertraging lager. Een ander voordeel is dat de 3d-scanner 360-graden foto’s maakt en dat omzet in een omgeving, waarin je met behulp van een VR-bril samen met de klant kunt ‘rondlopen’. Zo is goed te zien wat de risico's van een klus zijn en kunnen die direct met de klant worden besproken. Een pluspunt uit oogpunt van veiligheid.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?