Subnavigatie

Primeur voor chloorfabriek Nouryon

27 maart 2020 Nobian MEB

Innovatie in optima forma: de installatie, enkele maanden geleden, van een nieuwe generatie Membrode™ in de chloorfabriek van Nouryon in Delfzijl.

Een wereldprimeur, omdat er tot nu toe alleen op kleine schaal ervaring is opgedaan in Japan. Op het Chemie Park Delfzijl vindt nu de eerste échte grootschalige industriële toepassing plaats om de economische en technische haalbaarheid in de praktijk vast te stellen. De uitstraling van deze proef is groots, omdat deze innovatieve technologie voor alle chloorfabrieken van Nouryon van belang kan zijn. 

Verbetering
Het betreft een eerste introductie van een beperkt aantal membranen van een geheel nieuw type. Membranen worden gebruikt om chloor, waterstof en natronloog, producten die ontstaan bij de productie van chloor, van elkaar te scheiden. In vergelijking met de huidige membranen leiden de nieuwe exemplaren tot een verbetering van de prestatie van de fabriek. Naast een hogere energie-efficiency verloopt het plaatsen hiervan veel eenvoudiger en sneller.

High performance
Leverancier Asahi Kasei, de Japanse partner, ondersteunde de installatie van de Membrode™. Zij testen nieuwe ontwikkelingen graag in Delfzijl. Zij kennen deze chloorfabriek en het productieproces door en door, weten dat dit een high performance-fabriek is en hebben ervaren dat er in Delfzijl adequate ondersteuning is op gebied van procestechnologie.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?