Subnavigatie

Delamine gaat bestaande warmtestromen hergebruiken

20 april 2020 Delamine

Delamine investeert in een omvangrijk energiebeparingsproject. Essentie is het hergebruik van bestaande warmtestromen.

De investering, waarvoor een Energy Effciency Plan-subsidie is verkregen, biedt een significant voordeel in het energieverbruik.

Modulair
Delamine, die het project met eigen medewerkers begeleidt, beschouwt dit als een echt ‘out-of-the-box’-project. Zo is de binnenlaag van het hart van de nieuwe installatie vervaardigd van speciaal high-tech-materiaal. Deze wordt in een 40 meter hoge installatie gebouwd. De modulaire staalconstructie is al neergezet. Dat gebeurde in vijf dagen tijd. Met de planning, voorbereiding en meer recent de fundering is Delamine al bijna een jaar bezig.

Vertraagd
De verdere afronding staat momenteel stil. In verband met Corona is de aanvoer van het hart van de installatie uit het buitenland vertraagd. Pas wanneer deze arriveert, wordt de bouw vervolgd met leidingwerk, instrumentatie tot en met bekabeling. En ondertussen blijft de fabriek ‘gewoon’ draaien. Dat vereist veel aandacht en inspanning rond veiligheid, maar die blijken succesvol: tot nu toe waren er geen incidenten.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?