Subnavigatie

"We zoeken vooral naar het gemeenschappelijke ..."

13 mei 2020 OCI Methanol Europe Nouryon MCA Delamine Lubrizol Nobian Delesto Nobian MEB SGS Nobian Salt Stork Teijin Aramid JPB Logistics Falck Fire Services Dutch Glycerin Refinery J. Wildeman Storage & Logistics Avantium Verwater Industrial Services

Het Contractor Safety Panel (CSP) van Chemie Park Delfzijl heeft haar eerste jaar achter de rug en legde dat vast in een jaarverslag.

Hedzer Rozeboom, in het dagelijks leven veiligheidskundige bij Teijin Aramid, geeft als secretaris van het CSP een toelichting. “Het is vorig jaar ontstaan, groeit en biedt een goede basis om het verder te brengen.”

Snijvlak
Insteek is gelijkheid tussen opdrachtgevers en -nemers. Volgens Rozeboom is men daarin geslaagd. “Vervolgstap is om al onze mensen zo goed mogelijk te bereiken. De werkvergunning zou daarvoor bij uitstek geschikt zijn. Daar zit je op het snijvlak van beide ‘partijen’ én het is direct gerelateerd aan de uitvoering. In de praktijk doet elke fabriek het net even anders. We zoeken daarom vooral naar het gemeenschappelijke en delen dat zoveel mogelijk met elkaar.”

Inspireert
Het CSP reikt aan, inspireert, organiseert om van elkaar te leren. Daarin is afgelopen jaar een eerste belangrijke stap gezet. Men is positief verrast over de gang van zaken. “We zien grote bereidheid”, zo stelt Hedzer Rozeboom. “De workshops met medewerkers zijn de hoogtepunten. Heel positief, met grote betrokkenheid en waar iedereen zich durft uit te spreken. Wellicht dat het voor operators en monteurs nog concreter en praktischer kan. Een kwestie van lange adem en vooral niet stoppen.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?