Subnavigatie

‘Veiligheid in Coronatijd’ – online brainstorm

15 juni 2020

Enige tijd geleden riep Premier Rutte het bedrijfsleven op om plannen te maken voor de anderhalvemetersamenleving.

Tijdens het eerste online evenement van Veiligheid Oosterhorn, de brainstorm ‘Veiligheid in Coronatijd’, wilden we in kaart brengen welke consequenties de nieuwe situatie heeft voor het thema veiligheid en wisselden we ideeën, ervaringen, dilemma’s en best practices uit.

‘Desinfectiestraat’
Bij veel bedrijven was al nagedacht over persoonlijke beschermingsmiddelen, het opdelen van teams in verschillende ploegen en langere looptijden voor bepaalde projecten. Ook hebben een aantal bedrijven nagedacht over praktische oplossingen, zoals stickers, hekwerk en eenrichtingsverkeer in bepaalde ruimtes of een ‘desinfectiestraat’ voor de ingang van de kantine.

Drukte en bezetting
Veel deelnemers gaven aan het net zo druk of zelfs drukker te hebben dan voor Corona. Zo zijn er bij veel bedrijven taken bij gekomen: ‘van het uitwisselen informatie en best practices tot het aansluiten bij stakeholders en bedenken van nieuwe concepten’. Een andere deelnemer vertelt dat afdelingen overuren draaien vanwege het coördineren in crisistijd en dat normale dagelijkse taken worden uitgevoerd op een lager tempo. Zo verloopt het contact met aantal bedrijven anders en is de snelheid uit grote projecten verdwenen.

Voorzichtig positieve blik op de toekomst
De algemene conclusie van de brainstormsessie bleek voorzichtig positief. Hoe ‘het nieuwe normaal’ er precies uit gaat zien is nog niet bekend, maar iedereen is hard aan het werk om zich hier zo goed mogelijk op voor te bereiden. Hoe we de regels met zijn allen moeten gaan naleven? Zoals een deelneemster mooi verwoordde: ‘blijven praten, erop wijzen, controleren en handhaven. Het is spannend, maar ook mogelijk. We moeten het met zijn allen doen.’

Voor een uitgebreider verslag zie:
http://www.veiligheidoosterhorn.nl/terugblik-donderdag-30-april-online-brainstorm-veiligheid-in-coronatijd/

 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?