Subnavigatie

Meerjarige partnerschap Delamine en Stork

19 juni 2020

Op het Chemie Park Delfzijl hebben chemiebedrijf Delamine en technisch dienstverlener Stork een meerjarige overeenkomst ondertekend over onderhoud, stops en technische dienstverlening voor de komende jaren.

Belangrijk onderdeel van het nieuwe contract is de afspraak om via gezamenlijke teams de efficiëntie en productiviteit verder te verbeteren, bijvoorbeeld op het gebied van de reductie van wachttijden, door First Time Right en middels integrale planning. De overeenkomst geldt voor een periode van vijf jaar met een optie voor verlenging met nog eens twee jaar.

Extra's
Hans Bremer, Manufacturing Director Delamine: “Ik ben verheugd over de voortzetting van de samenwerking met Stork en de formele bekrachtiging hiervan met een meerjarencontract. We hebben daarin de wederzijdse inspanningen en risico’s vastgelegd, maar de kern is het gezamenlijke verbetertraject op basis van wederzijds vertrouwen en respect. Als technisch dienstverlener bewijst Stork dat zij Delamine deskundig ondersteunen en iets extra’s leveren als de omstandigheden daarom vragen.”

Vergroening
Met de overeenkomst wordt Stork verantwoordelijk voor de onderhoudsactiviteiten, stops en (kleinere) projecten van Delamine. Dat geldt voor disciplines als Piping & Mechanical, Electrical & Instrumentation alsmede specialistische services. “Als Stork zijn we blij dat Delamine met ons blijft samenwerken en dat we daarmee onze activiteiten op het Chemie Park Delfzijl voortzetten. Het contract weerspiegelt de duurzame samenwerking die we sinds 2006 hebben met Delamine. Daarnaast biedt dit kansen in het licht van de verdere vergroening van de chemie en de aanstaande energietransitie'', aldus Rene Hartman, Contract Delivery Manager van Stork. Recent was Stork nog verantwoordelijk voor de gecombineerde uitvoering van de grote onderhoudsstop en een energiebesparingsproject bij Delamine.
Stork sloot eerder al een vergelijkbaar, meerjarig verbetertraject met Nouryon in Delfzijl.

 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?