Subnavigatie

Onderzoek naar invoering digitaal veiligheidspaspoort

30 juni 2020

Met het onderzoek willen de bedrijven duidelijkheid krijgen hoe het hier in de praktijk kan werken, wat de daadwerkelijke voordelen zijn en welke consequenties een eventuele invoering zal hebben.

Het onderzoek wordt in de tweede helft van dit jaar uitgevoerd. Bij positieve uitkomsten zou invoering van dit systeem in 2021 mogelijk operationeel zijn wanneer alle bedrijven meedoen.

Bankpas
Het nieuwe pasje, formaat bankpas, heeft naast de benodigde informatie (naam, werkgever, foto, persoonsgegevens) ook een ‘fingervein’, een scan van het aderpatroon van iemands vinger. Met de pas kunnen verschillende zaken, zoals de veiligheidsfilm en het VCA-diploma, worden gecontroleerd. In combinatie met de ‘fingervein’ wordt de identiteit gecheckt. Is de persoon met het pasje ook daadwerkelijk degene is die hij zegt dat hij is. Hiermee wordt de veiligheid beter en de kans op fouten en fraude een stuk kleiner.

Toegang
Het Digital Safety Passport is niet alleen voor de bedrijven op het Chemie Park handig, maar ook voor contractors en hun medewerkers. Zij werken vaak bij grote stops of projecten op meer locaties en krijgen met dit digitale paspoort in principe ook elders toegang. Met het oog op de privacy-wetgeving gebeurt de registratie van persoonsgegevens door een externe partij.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?