Subnavigatie

Hogeschool-hijswerk bij Delamine

24 augustus 2020

Delamine kan na de najaarsstop de stoom in het productieproces efficiƫnter gebruiken.

Na maandenlange voorbereidingen werd namelijk de nieuwe crystallizer uit Spanje geïnstalleerd. Daartoe werd de 25 meter hoge en 84 ton wegende kolom nauwkeurig ingehesen op de daarvoor bestemde plek. Heel wat toeschouwers waren hiervan getuige. “Een mooi stukje hogeschool-hijswerk”, aldus projectmanager Ard van den Bosch. “De klus nam flink wat tijd in beslag, omdat het zorgvuldig moest gebeuren om de kolom zonder schade op de plek te krijgen.” Momenteel wordt de installatie afgebouwd en na de najaarsstop, medio oktober , in gebruik genomen.
Naar verwachting is de nieuwe installatie in november volledig operationeel.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?