Subnavigatie

Securitas zet extra controles aan de poort voort

23 september 2020

Sinds juni vinden op het Chemie Park Delfzijl extra in- en uitgangscontroles plaats om mensen, gebouwen en installaties te beschermen tegen invloeden die nadelig kunnen zijn voor de site en de continuïteit van ondernemingen.

Op grond van de ervaringen en bevindingen zal Securitas deze aanpak ook de komende tijd op willekeurige en onverwachte momenten voortzetten.

Vervolg
Tot nu toe zijn tal van kleinere overtredingen vastgesteld die voornamelijk te maken hadden met gedrag van mensen. Het gaat daarbij om het gebruik van toegangsbadges en passeerkaarten van collega’s, meer inzittenden in een auto terwijl alleen de chauffeur inklokt tot en met het gebruik van onjuiste dag- en weekkaarten. Securitas gaat deze zaken een vervolg geven. Er wordt onder andere gedacht aan nieuwe systemen, scherpere beveiliging rondom de site tot aan een kentekenregister om te komen tot een sluitend systeem voor het autoverkeer op onze site. Idee is een systeem, zoals in sommige parkeergarages, waarbij het kenteken van de auto al meteen op de passeerkaart staat.
Door Securitas nog eerder te betrekken bij de organisatie van stops, waarbij honderden mensen extra op de site komen, kan de veiligheid verder worden verbeterd.

Dreigend
In een geval werd een medewerker van een contractor de toegang tot de site ontzegd. Hij probeerde zonder passeerkaart op de site te komen en werd, nadat hij zich dreigend uitte, teruggestuurd. Bij een tweede poging reed hij direct achter een ander voertuig door het schuifhek. Hij werd gesommeerd om de site te verlaten, weigerde aanvankelijk hieraan gehoor te geven en sprak opnieuw dreigende woorden.  

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?