Subnavigatie

Stork breidt diagnostische afdeling uit

16 oktober 2020 Stork

Het vakgebied, waarop de diagnostische afdeling van Stork actief is, ontwikkelt zich snel en zoekt nieuwe professionals.

De afdeling is gespecialiseerd in het optimaliseren van onderhoud door het vooraf vaststellen van de technische conditie van de roterende machinedelen en het monitoren ervan. Dat laatste gebeurt in toenemende mate met behulp van sensoren. “Tot voor kort was dat vooral voor hoogkritische apparatuur. Nu sensoren steeds goedkoper worden, is dit ook interessant voor minder kritische machines. Want het scheelt stilstand, onderhoudskosten, derving van productie en dus inkomsten”, vertelt Lennard Hofmeijer, unit manager Diagnostic Services bij Stork.

Voorspellen
“We gaan steeds meer toe naar continue monitoren. Daarmee krijgen we nog meer data om de conditie van de apparatuur en op welke termijn er onderhoud nodig is, beter te voorspellen”, vervolgt Hofmeijer. “Dat biedt, naast meer informatie, ook andere informatie. Bijvoorbeeld dat de oorzaak van problemen vaak in het proces ligt. Onderhoud ontwikkelt zich daarmee in de richting van voorspellend onderhoud.”
Die groeiende vraag naar monitoring- en diagnostiekoplossingen vraagt om de inzet van meer arbeidskrachten.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?