Subnavigatie

Professionele brandweerzorg Falck nu ook voor NAM Tankenpark

20 oktober 2020 Falck Fire Services

Falck, de Bedrijfsbrandweer van het Chemie Park Delfzijl (CPD), staat nu ook paraat voor het NAM Tankenpark in Delfzijl. Dat zijn beide partijen overeengekomen.

Het NAM Tankenpark, gelegen in de directe nabijheid van het CPD, toonde zich voorstander van een gezamenlijke aanpak op het gebied van (brand)veiligheid. Samen met Falck is vervolgens gericht gekeken naar de invulling van een professionele samenwerking op het gebied van brandveiligheid.

Kennisniveau
De combinatie van de expertise van de NAM-operators en die van Falck op het gebied van industriële incidentbestrijding versterkt het veiligheidsniveau op het Tankenpark en vergroot het kennisniveau bij beide partijen. Betrokkenen hebben inmiddels de nodige trainingsuren besteed om elkaar te leren kennen, terreinkennis op te doen en de verschillende scenario’s te beoefenen.

Veiliger Oosterhorn
Er is in de afgelopen periode op meerdere fronten gewerkt aan het realiseren van deze samenwerking. Ook met de Veiligheidsregio Groningen is gekeken naar een optimale ondersteuning van het Tankenpark, waarbij de paraatheid voor het CPD te allen tijde overeind blijft. Het resultaat is dat NAM, Veiligheidsregio Groningen en Falck, met ondersteuning van het Chemie Park Delfzijl, nu samen werken aan een veiliger Oosterhorn. Falck heeft er zin in!
Voor de zomervakantie ging Falck een vergelijkbare samenwerking aan met Evonik.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?