Subnavigatie

Verdere investeringen Wildeman Storage & Logistics

17 november 2020 J. Wildeman Storage & Logistics

Wildeman Storage & Logistics (S&L), met op- en overslagfaciliteiten op Chemie Park Delfzijl, heeft het druk in deze coronaperiode.

“Er is extra vraag naar opslag”, aldus directeur Jos Wildeman, “bedrijven bouwen extra zekerheid in of hebben opslag nodig, omdat ze hun product soms nog niet aan hun klanten kunnen leveren. Dat moet ergens worden opgeslagen en dat kan bij ons.”

Uniek
De logistieke dienstverlener gaat de loods in Hoogezand, waar al 30.000 palletplaatsen zijn, uitbreiden. Jos: “We gaan naar 45.000 palletplaatsen en van 3200 naar 9500 opslagplaatsen voor gevaarlijke stoffen. De vraag naar gecombineerde opslag van gevaarlijke en ongevaarlijke stoffen groeit. Als Wildeman $&L zijn we daarin redelijk uniek. Ons land telt hooguit vijf vergelijkbare bedrijven.”

Containerterminal
Diverse bedrijven op het Chemie Park Delfzijl maken gebruik van opslagmogelijkheden van Wildeman S&L aan de IJzerweg in Farmsum. Het bedrijf plant hier de aanleg van een containerterminal en een kade om het vervoer van gevaarlijke stoffen over water van en naar Rotterdam mogelijk te maken. "Dat is goedkoper, scheelt per schip 70 vrachtwagens en levert zo’n 500 miljoen kilo CO2-besparing op.”

Positief
Wildeman S&L heeft inmiddels veertig mensen in dienst en heeft recent zeven nieuwe ‘aanpakkers’ aangenomen. Het is een bedrijf waar een positieve instelling heerst. Jos Wildeman: “Mensen kunnen een opleiding, passend bij de werkzaamheden, krijgen. Wij bieden ze de mogelijkheid om te groeien. Dat gaat heel goed.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?