Subnavigatie

Inzet testhoofd bij onderhoud ademluchtapparatuur

26 november 2020 Falck Fire Services

Falck, verantwoordelijk voor de brandweerzorg op het Chemie Park Delfzijl, verzorgt ook het onderhoud van de ademluchtapparatuur van de meeste bedrijven.

Alle ademluchtapparatuur staat in het computersysteem. Zo is van elk masker bekend hoe oud het is, hoe vaak het is gebruikt en wanneer de jaarlijkse check plaatsvindt. Dankzij een tag en een barcode is elk masker uniek herkenbaar.

Kussentjes
Om een ademluchtmasker opnieuw te kunnen gebruiken, wordt het eerst schoongemaakt in de wasmachine. Om beschadigingen te voorkomen gaat elk masker apart in een waszak en eventueel kunnen er nog kussentjes in de machine tussen de maskers geplaatst worden. Er wordt speciale zeep voor gelaatsmaskers gebruikt.

Testhoofd
Na het wassen gaan de maskers in een droogkast, waarna ze stuk voor stuk worden getest. Dat gebeurt op een testhoofd. Er wordt druk op gezet om te zien of het masker nog goed afsluit. Het ademventiel wordt eveneens getest. Een lek wordt zichtbaar op het scherm. Wanneer alles in orde is, wordt het masker geseald in een plastic zak en is het klaar voor het volgende gebruik. De ademluchtcilinders worden gevuld, geseald en in de kast gezet.
Voor tijdelijk gebruik, bijvoorbeeld bij onderhoudsstops, kan ademluchtmateriaal bij Falck worden gehuurd. 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?