Subnavigatie

Proef met tablets bij Pekelwinning

6 januari 2021 Nobian Salt

Nouryon Zout start een praktijkproef met tablets op de locatie Pekelwinning. Doel is om efficiƫnter te kunnen werken.

Veel verstoringen en alarmen in het productieproces kunnen straks op afstand worden verholpen. Bovendien zijn er nu voor één handeling twee mensen op twee plekken nodig, namelijk een operator in de controlekamer en iemand bij een boring in het veld. Dit kan straks door een persoon worden gedaan. Reden voor de proef zijn de voortschrijdende mogelijkheden van automatisering om daarmee de onafwendbare uitstroom van mensen als gevolg van vergrijzing op te vangen.

Nacht
Vooral voor het verhelpen van storingen in de avonduren en nacht is een tablet gemakkelijk. Vanuit huis kan een operator vaststellen wat er aan de hand is en de storing verhelpen. In de verdere toekomst zullen operators ‘in het veld’ het productieproces op afstand kunnen besturen en zien direct het effect van hun ingrijpen.

Krachtig
Tijdens de proef komen alle processchema’s met pompen, kleppen en instellingen van temperatuur en druk direct beschikbaar op de tablets. Uit oogpunt van beveiliging is gekozen voor een krachtige en goed beveiligde tablet, zodat procesinformatie op een veilige manier kan worden verwerkt.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?