Subnavigatie

Nieuwe plant manager Dutch Glycerin Refinery

8 januari 2021 Dutch Glycerin Refinery

Peter Hol (49) is de nieuwe plant manager van Dutch Glycerin Refinery (DGR) op Chemie Park Delfzijl.

“Ons streven is om de fabriek in de komende drie jaar op te schalen naar de maximale capaciteit van 160.000 ton glycerine. Daartoe onderzoekt Musim Mas, onze moederorganisatie, de mogelijkheden.”

Farmacie
Gelet op de kwaliteit en de hoge zuiveringsgraad van de glycerine van DGR is het product bij uitstek geschikt voor de voedselmarkt. Het is koosjer en hallal verklaard en foodsafe gecertificeerd. “Onze glycerine wordt daarnaast toegepast in de farmacie, medische toepassingen en in cosmetica”, aldus Peter.

Volledig
Om de fabriek volledig te benutten gaat DGR het productieproces optimaliseren én de sales opschalen. Bovendien ziet hij kansen om ook op logistiek gebied stappen te zetten. “Nu komen onze grondstoffen per boot aan en verlaat ons product de site per vrachtwagen”, constateert de plant manager. “Hier liggen, naast saamhorigheid en het gebruik van gezamenlijke utilities, mogelijkheden voor verdere integratie van de geïntegreerde keten op de site.”

Rotterdam
Peter vervulde vanaf november 2013 de functie van logistiek manager bij BioMCN en, na de opsplitsing, bij DGR. Hij komt van oorsprong uit de regio Rotterdam, maar woont al zijn halve leven in het noorden.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?