Subnavigatie

Nouryon Industrial Chemicals verder als Nobian 

12 januari 2021 Nouryon MCA Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt

Nouryon Industrial Chemicals gaat verder onder een nieuwe naam: Nobian.

Met deze merknaam blijft de onderneming zich richten op een betrouwbare, veilige en duurzame productie van essentiële basischemicaliën. Nouryon richt zich op de wereldwijde markt voor speciale chemicaliën. Volgens Charlie Shaver, voorzitter en CEO van Nouryon, kunnen Nouryon én haar volledige dochteronderneming Nobian zo gerichter hun groeistrategieën onder afzonderlijke merken na te streven.

Toenemend belang
"De veilige en betrouwbare productie van onze essentiële basischemicaliën voor de Europese industrie is het afgelopen jaar alleen maar in belang toegenomen", aldus Knut Schwalenberg, President van Nobian. "We laten ons bedrijf groeien onder de nieuwe naam Nobian om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn."

Delfzijl
Nobian is een Europese leider in de productie van zout, chlooralkali en chloormethanen, die essentieel zijn voor de productie van desinfectiemiddelen, lichtgewicht duurzame kunststoffen, aluminium, farmaceutische producten en andere producten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Amersfoort en biedt werk aan ongeveer 1.800 mensen met productiefaciliteiten in Nederland, Duitsland en Denemarken. Op Chemie Park Delfzijl produceert Nobian zout, chloor, energie en utilities.
De productie van monochloorazijnzuur in Delfzijl blijft in handen van Nouryon.

Het merk Nobian zal de komende maanden via een gefaseerde aanpak worden geïntroduceerd, te beginnen met een nieuwe website: https://www.nobian.com/

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?