Subnavigatie

Proef Wildeman S&L met slim systeem voor containers

10 februari 2021 J. Wildeman Storage & Logistics

Naast alle uitbreidingsplannen test Wildeman Storage & Logistics een nieuw veiligheidssysteem voor containers.

Wildeman S&L, met op- en overslagfaciliteiten op Chemie Park Delfzijl, test een nieuws systeem voor containers. "Er staan op ons terrein aan de IJzerweg straks maar liefst 600 containers. Dat is handmatig niet bij te houden en daarom werken we aan een systeem van een camera en software. De camera leest de containers af, waarna de software die in het Warehouse Management Systeem verwerkt.

Zekerheid
Elke container heeft een uniek nummer en een nummer voor gevaarlijke stoffen. De camera leest die gegevens af terwijl de vrachtwagen er langs rijdt. ”Een extra controle”, aldus Jos WIldeman. “We verbeteren de veiligheid. Bij menselijk handelen is er altijd een klein foutpercentage. Met dit systeem heb je 100% zekerheid.”

Europese uitrol
Daarnaast herkent de camera afsluiters, schade aan een tank en detecteert het of een mangat dicht is. “In dat geval gaat een alarm af en doen we een extra check. Via dit systeem dek je je extra in tegen risico’s.” Na de test wordt het systeem verder uitontwikkeld, zodat het vervolgens in Nederland en Europa kan worden vermarkt. Hiermee wordt overal de veiligheid verhoogd.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?