Subnavigatie

Site director positief over veiligheid in 2020

19 februari 2021 OCI Methanol Europe Nouryon MCA Delamine Lubrizol Nobian Delesto Nobian MEB SGS Nobian Salt Stork Teijin Aramid JPB Logistics Falck Fire Services Dutch Glycerin Refinery J. Wildeman Storage & Logistics Avantium Verwater Industrial Services Photanol

“Er is nog geen trend, maar ik ben absoluut positief over wat ik ervaar over veiligheid en gezondheid in 2020.

Een strak Corona-beleid, ook tijdens stops, digitale startwerkinstructies, ‘stop’ durven zeggen, ons Contractor Safety Panel, de samenwerking tussen onze bedrijfsbrandweer Falck en enkele buurbedrijven, de extra controles aan de poort, Lubrizol die drie jaar ongevalsvrij was tot en met onze deelname aan het programma ‘Veiligheid Oosterhorn’ Top! Een heel bemoedigende stap op weg naar nul incidenten.” Site Director Johan Visser reageert hiermee op de cijfers van het afgelopen jaar.

Hulpverlening
In totaal ontving de beveiligingsloge ruim veertig meldingen (ten opzichte van 84 in 2019) binnen van incidenten. In verreweg de meeste gevallen betrof het verzoeken om hulpverlening als gevolg van lichte verwondingen of onwelwordingen. Er waren twaalf meldingen (brand, gasalarm), waarbij daadwerkelijk de calamiteitenomroep werd ingeschakeld en/of externe hulpdiensten (brandweer, ambulance) arriveerden met zwaailichten. In 2019 waren dat vijftien incidenten.

Beter en veiliger
Visser: “Triest dieptepunt was dat we helaas te maken hadden met het overlijden van één contractor die onwel was geworden. En naast een middelgasalarm met effecten buiten de site ook één, voor de omgeving, vervelend voorval met kortdurende geluidsoverlast. Voor het overige deden we het in vergelijking met de cijfers van 2019 beter en veiliger. Laten we dit jaar weer zo’n stap maken.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?