Subnavigatie

Contractor Safety Panel naar het 'nieuwe normaal'

1 maart 2021 OCI Methanol Europe Nouryon MCA Delamine Lubrizol Nobian Delesto Nobian MEB SGS Nobian Salt Stork Teijin Aramid JPB Logistics Falck Fire Services Dutch Glycerin Refinery J. Wildeman Storage & Logistics Avantium Verwater Industrial Services Photanol

“We delen onze passie voor veiligheid” valt te lezen op de voorpagina van het jaarverslag van het Contractor Safety Platform (CSP) van Chemie Park Delfzijl.

Hoe ging het met die passie in het Corona-jaar? Hedzer Rozeboom van Teijin Aramid. “We zoeken onze weg in ‘het nieuwe normaal’. Geplande workshops kwamen te vervallen. Jammer, want het niet-doorgaan van deze levendige en laagdrempelige sessies met medewerkers beschouw ik als een gemis.”

Gedegen
Volgens Luc Fransen van Nobian kwam de meerwaarde van reeds bestaande, gedegen overlegstructuren wel meteen naar voren. “We konden snel schakelen en elkaar helpen. Dankzij onze gezamenlijke afspraken wisten we het aantal besmettingen beperkt te houden.”

Geboren
Vanuit een gezamenlijk veiligheidsbelang ondersteunde CSP de organisatie en realisatie van de Nouryon veiligheidsdag. Daarmee werd de digitale CPD Safety Day geboren! De tweede, digitale activiteit was een overleg met vertegenwoordigers van Chemelot in Geleen. Meer daarover in het jaarverslag.

Waarom een Contractor Safety Panel
In april 2019 is de startbijeenkomst van het Contractor Safety Platform van het Chemie Park Delfzijl gehouden. De deelnemers werken samen aan maximale veiligheid bij de uitvoering van activiteiten op de site. De samenwerking is gebaseerd op gelijkwaardigheid en vanuit de overtuiging dat we veel van elkaar kunnen en moeten leren om een volgende stap te zetten in veiligheid.

 

 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?