Subnavigatie

Draadloze communicatie voor monteurs Lubrication Services Stork

15 maart 2021 Stork

Stork is gestart met ultrasound gestuurd smeren om tijdig lagerschade te detecteren, gebrek aan smering te meten en oversmering voorkomen.

Vet of olie moeten wrijving vermijden. Type en hoeveelheid smeermiddel is afhankelijk van het aantal draaiuren, de temperatuur, de belasting en de omgeving. Met ultrasoon meten van trillingen kan op basis van daadwerkelijke praktijkwaarden de juiste hoeveelheid vet worden toegediend.

Smeerbehoefte
Gerwin Vos en zijn collega’s van de afdeling Lubrication Services van Stork ‘vangen’ met speciale apparatuur de trilling. “Deze hoogfrequente trilling zetten we om naar een hoorbaar geluid. Zo krijgen we een indicatie van de conditie van de lager en daarmee van de smeerbehoefte.”

Telefoon
In het veld beschikken de monteurs van Stork over een smeer-app op hun mobiele Atex-telefoon. “Zo beschikken we altijd over alle benodigde data, zoals type smeermiddel, hoeveelheden, intervallen en de inspectiehistorie.” Dankzij draadloze communicatie krijgt de monteur de juiste status en gewenste acties te zien.

Trends
In de werkplaats lezen Gerwin en collega’s het geheugenkaartje uit op de computer. “Zo kun je de uitkomsten ook vergelijken met vorige rapportages en bepaalde trends zichtbaar maken. We kunnen klanten laten zien dat er moet worden gesmeerd.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?