Subnavigatie

Afgestudeerd na opdracht op Chemie Park Delfzijl

18 maart 2021 Nouryon MCA

Vincent Zwanenburg is afgestudeerd als chemisch technoloog na een afstudeeropdracht bij de Monochloorazijnzuurfabriek.

“Die opdracht trok meteen mijn aandacht dankzij de directe connectie met de praktijk. Dat vind ik het leukst. Want in een fabriek komen theorie en praktijk bij elkaar.” Vincent moest een voorstel doen om oververhitting in een bepaalde sectie van de MCA-fabriek van Nouryon tegen te gaan.

Exotherm
Het proces in deze sectie is sterk exotherm, dat wil zeggen er komt veel warmte bij vrij. Het tijdig toevoegen van extra absorptiewater kan dit tegengaan. Vincent: ”Nadeel van het toevoegen van extra water is dat hierdoor procesverhoudingen veranderen en daarmee de concentratie.”

Cruciaal
Tijdens zijn afstudeerperiode sprak Vincent met technologen en operators en vergeleek hij allerlei ontwerpstudies van fabrieken. Hij concludeerde dat er een investering nodig was om te komen tot een structurele oplossing van het probleem. “In hoeverre dat ook daadwerkelijk mogelijk is, kan ik natuurlijk niet zeggen.”

Toegankelijkheid
“Er vielen mij een aantal zaken op tijdens het uitvoeren van mijn opdracht. Dat was bijvoorbeeld de enorme kennis van de mensen in de fabriek. En ook de toegankelijkheid van de mensen. Ik vond het een prachtige tijd en mede dankzij de prima begeleiding en het enthousiasme kijk ik met zeer voldaan gevoel terug op een mooie afstudeeropdracht!”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?