Subnavigatie

Digitaal de nieuwe standaard voor startwerkinstructies

22 maart 2021 Nouryon MCA Nobian MEB Nobian Salt

In Corona-jaar 2020 bewees de digitale startwerkinstructie, voorafgaand aan stops, z’n nut. Het lijkt nu de standaard voor de toekomst te worden.

Vincent Thole (links op de foto), projectleider van de stop bij MCA-MEB, had in 2020 de primeur. Hij krijgt navolging van Jeroen Knol die als projectleider verantwoordelijk is voor de stop bij Nobian Zout: “Dit draagt bij aan standaardisatie en professionalisering. We brengen de informatie op een eenduidige wijze over en het scheelt tijd en geld.” Contractors kijken vooraf op een zelfgekozen moment via de website naar de instructie. Zo kunnen ze op de eerste ochtend vrijwel meteen aan de slag.

Stopsticker
Tijdens de stop van MCA-MEB ging het in totaal om zo’n vierhonderd man, waarvan die eerste maandag al meteen driehonderd mensen. Vincent: “In de statistieken van de website was te zien dat verreweg de meeste mensen, ook die uit het buitenland, de instructie hadden bekeken. Door de registratieknop op de website was aantoonbaar dat ze dit met goed gevolg hadden gedaan. We bevestigden dat op de site door middel van de stopsticker op de helm.”

Op de kop
De route van verdere standaardisatie ligt volgens beiden voor de hand. Jeroen: “Je kunt beginnen met een persoonlijke introductie en specifieke informatie over de stop. En dan een algemene introductiefilm over de site en veiligheid.” Vincent vult aan: “In 2020 gingen veel dingen op de kop, maar met deze digitale startwerkinstructie bracht het ook iets goeds. Dit lijkt ons een aanpak om voort te zetten.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?