Subnavigatie

Extra maatregelen ter ondersteuning van grote stop Teijin Aramid

29 maart 2021 Teijin Aramid

De grote tienweekse stop van Teijin Aramid brengt straks meer dan achthonderd mensen extra op Chemie Park Delfzijl.

“Dan is het zaak om de toegang, het parkeren en het verkeer op de site tijdig en goed te regelen” vertelt Security Manager Frank Mulder van Securitas en Chemie Park Delfzijl. “In overleg met Nobian en Teijin Aramid is er een nieuwe tijdelijke parkeerplaats aangelegd tussen de oude loge 2 en onze ‘Main Entrance’. Voor 450 parkeerplaatsen extra. Die externe contractors krijgen tijdelijk een aparte toegang tot de site met een aparte toegangspas.”

Daadkrachtig
Om het verkeer op de site te beperken, worden gereedschapscontainers geplaatst. “We willen geen dagelijkse verkeersstroom met tientallen busjes. Maar monteurs moeten wel hun gereedschap ergens kwijt. We lossen dat op door het plaatsen van speciale containers”, aldus de Security-manager. Hij spreekt van een zeer gedegen aanpak door Teijin Aramid. “Strak, gestructureerd en daadkrachtig. Daar kan menig bedrijf nog wat van leren.”

Corona
Met het oog op Corona laat worden tenten voor catering geplaatst, speciale wandelpaden aangelegd en zijn de startwerkinstructies digitaal. “Alle contractors moeten onze veiligheidsfilm zien en gaan daarvoor naar een aparte website. Ik ben blij dat onze veiligheidsfilm recent met enkele Oosteuropese talen is uitgebreid. Na de film en het beantwoorden van de vragen, dezelfde als voor de reguliere toegang tot het CPD, kunnen toegangspassen al voor het begin van de stop gecontroleerd worden verstrekt. Zo reguleren we de toestroom en proberen we rijen met mensen bij de loge te vermijden. Als alles conform planning verloopt, kunnen mensen bij aankomst vrijwel direct aan de slag.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?