Subnavigatie

2021 voor Photanol het jaar van de waarheid

31 maart 2021 Photanol

“Na de opstartfase was de grote photobioreactor van Photanol vanaf oktober prachtig groen. We hebben alle systemen kunnen testen”, kijkt COO Paul Koekoek terug.

Vlak voor kerst stopte Photanol, omdat het buiten te koud werd voor de cyanobacteriën om goed te kunnen groeien. “We gebruiken de winterperiode om aanpassingen te doen, zodat we met ingang van april op volle kracht vooruit kunnen met de nieuwe cyano-productiestammen.”

Schijnsel
Het werk met de nieuwe stammen ging ondertussen in een zogenaamde inoculatiecontainer wel gewoon door. Deze verwarmde container heeft geen zonlicht nodig, want hij draait op licht van LED-lampen. Dat geeft voldoende licht om ook in de winter door te kunnen gaan. Het schijnsel van deze lampen was ’s avonds goed te zien op de site.

De waarheid
Paul noemt 2021 het jaar van de waarheid. ”We laten niet alleen de cyano’s groeien, maar ze moeten ook een goed product maken. We starten vanaf april en hebben tijd tot in het najaar als het weer kouder wordt.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?