Subnavigatie

Verdere voortgang voor nieuwe FDCA-fabriek Avantium

12 april 2021 Avantium

Avantium heeft een voorwaardelijke afnameovereenkomst getekend met Resilux, een internationale leverancier van harde plastic verpakkingen, voor levering uit de geplande FDCA-flagshipfabriek.

Met dit vijfde afnamecontract stijgt de afname van de productiecapaciteit van de nieuw te bouwen fabriek tot boven de 50%. Een belangrijke stap in de richting van een positieve finale investeringsbeslissing. De fabriek zal, mogelijk vanaf 2023, jaarlijks 5 kiloton FDCA produceren, de belangrijkste bouwsteen voor het 100% fossielvrije, recyclebare polymeer PEF.

Scala
Avantium CEO Tom van Aken was zeer verheugd met de toezegging van Resilux, die een belangrijk deel van de waardeketen vertegenwoordigt om PEF-verpakkingen beschikbaar te maken voor een scala aan dranken. “Wij waarderen de steun en de nauwe samenwerking met zo'n uitstekende partner. Wij geloven dat de vijf ondertekende afnameverbintenissen die tot op heden zijn gedaan, een belangrijke mijlpaal vormen op onze weg naar de definitieve investeringsbeslissing voor de bouw van de FDCA-flagshipfabriek."

Ontwikkeling
Eerder tekende Avantium afnamecontracten met speciaalchemiebedrijf Toyobo (Japan), speciaalpolyesterfilmproducent Terphane (VS), drankenbottelaar Refresco (Nederland) en een grote wereldwijde merkeigenaar van voedingsmiddelen en dranken. Met bierbrouwer Carlsberg werkt Avantium aan de ontwikkeling van op PEF gebaseerde bierverpakkingen. De afnameverplichtingen zijn afhankelijk van een positieve finale investeringsbeslissing, andere gebruikelijke goedkeuringen en partijspecifieke voorwaarden.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?