Avantium bundelt krachten met Cosun Beet Company

22 april 2021 Avantium

Avantium en Cosun Beet Company willen de eerste commerciƫle fabriek voor de productie van plantaardige glycolen bouwen en exploiteren.

Zij doen dat op basis van Avantium's Ray Technology™. Beide bedrijven willen daartoe dit jaar een joint venture oprichten, waarin Cosun Beet Company een substantieel aandeel zal nemen. In de eerste helft van 2023 willen beiden een investeringsbeslissing nemen, zodat commerciële activiteiten in 2025 kunnen starten. De joint venture wil een producent van plantaardige glycolen van wereldklasse worden en actief bijdragen aan een fossielvrije toekomst.

Fossielvrije wereld
Avantium CEO Tom van Aken: "Deze voorgenomen joint venture is een belangrijke ontwikkeling in de commercialisering van onze baanbrekende Ray Technology™. Wij willen deze baanbrekende technologie voor plantaardige glycolen op de markt brengen, naast onze FDCA- en PEF-producten. Samen met Cosun Beet Company willen we onze visie voor een fossielvrije wereld verwezenlijken."

Delfzijl
Met haar Ray Technology™ zet Avantium suikers om in plantMEG™ (mono-ethyleenglycol) en plantMPG™ (mono-propyleenglycol). PlantMEG™ is een volledig recyclebaar product op plantaardige basis dat wordt gebruikt in brede toepassingen, zoals verpakkingen, polyester textiel en antivries. PlantMPG™ is niet-toxisch, plantaardig en wordt gebruikt voor het ijsvrij maken van vliegtuigen en in onverzadigde polyesterharsen die worden gebruikt in moderne windmolenbladen en als warmteoverdrachtvloeistof in zonnepanelen. Avantium produceert momenteel plantMEG™ en plantMPG™ in haar proeffabriek in Delfzijl. Bietsuiker van Cosun Beet Company is hiervoor de hernieuwbare grondstof.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?