Subnavigatie

Nobian splitst zich af van Nouryon

7 mei 2021 Nouryon MCA Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt

Nouryon verzelfstandigt de activiteiten op het gebied van basischemicaliën in een afzonderlijke onderneming onder de naam Nobian.

Hierdoor ontstaan ​​twee afzonderlijke, best-in-class bedrijven, die elk op hun sterke punten kunnen focussen. Nobian blijft eigendom van The Carlyle Group en GIC.

Beide bedrijven zijn goed gepositioneerd voor groei in hun aandachtsgebieden:

• Nouryon, een wereldleider die essentiële, duurzame oplossingen biedt voor het vervaardigen van alledaagse producten. Deze omvatten persoonlijke verzorging, schoonmaakartikelen, verven en coatings, landbouw en voeding, farmaceutische producten en bouwproducten. Nouryon heeft ongeveer 7.900 mensen in dienst (exclusief Nobian) in meer dan 80 landen en had in 2020 een omzet van € 3,7 miljard.

• Nobian is een Europese leider in de productie van zout, chlooralkali en chloormethanen, die essentieel zijn voor de productie van ontsmettingsmiddelen, lichtgewicht duurzame kunststoffen, aluminium, farmaceutische producten en andere producten. Nobian heeft ongeveer 1.600 mensen in dienst en had in 2020 een omzet van € 1,0 miljard. "De veilige en betrouwbare productie van onze essentiële basischemicaliën voor de Europese industrie is het afgelopen jaar alleen maar belangrijker geworden", aldus Knut Schwalenberg, president van Nobian.

De geplande scheiding zal naar verwachting begin van het derde kwartaal zijn voltooid.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?