Subnavigatie

“Het is hier veel mooier dan op school”

10 mei 2021 Nobian Salt

“Ik ben 19 jaar, kom uit Oostwold en liep stage bij Nobian Zout.”

Ik kende het Chemie Park al via school, bijvoorbeeld met bedrijfsbezoeken. Toen dat nog kon.” Aan het woord is René Noor. Hij volgt de opleiding tot Allround Operationeel Technicus en zit in het derde jaar. “Ik wilde de techniek in en AOT is een fijne, brede opleiding.”

Divers
Hij had zich vooraf afgevraagd hoe het werken bij een groot bedrijf zou zijn. “Is het wel leuk om altijd op één plek te werken? Zoek ik niet liever iets anders?” Die vraagtekens verdwenen heel snel tijdens de stage. “Het is hartstikke leuk en afwisselend. Ik zit op diverse plekken in de fabriek, kom met allerlei technieken in aanraking en heb met alle disciplines meegelopen. Dat is belangrijk wanneer je je keuze nog moet maken.”

Opsteken
Bij Werktuigbouw controleerde hij tandwielkasten en inspecteerde hij transportbanden. Daarna volgden Elektro & Instrumentatie en Rotating en hielp hij bij de reparatie van een centrifuge. “Ik mocht veel doen en kon overal iets opsteken. Ik vond de vrijheid en afwisseling in het werk heel mooi. Ik zou later wel bij Rotating willen werken. Leuk werk en een fijne groep collega’s. Het is hier veel mooier dan op school. Maar dat komt ook omdat ik een echte praktijkman ben.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?