Subnavigatie

BioMCN breekt oud productierecord

17 mei 2021 OCI Methanol Europe

Eerder dit jaar brak BioMCN een record uit 2004. Er werd namelijk een recordhoeveelheid methanol geproduceerd.

Na de succesvolle renovatie en opstart van de M2, de 2e methanolfabriek die maar liefst 14 jaar stil stond, leidt BioMCN de productie naar grote hoogte. “Diverse verbeter- en optimalisatieprojecten hebben er toe geleid dat we constanter en op een hoger niveau zijn gaan produceren”, aldus Søren Jacobsen, tot voor kort Managing Director. “Door de enorme inzet van onze medewerkers hebben we onszelf beloond met dit mooie resultaat!”

Vergroening
Tijd om stil te staan hebben de medewerkers van BioMCN niet. Diverse vergroeningsprojecten zich naar een volgende fase. BioMCN vervult onder andere een belangrijke rol in de ontwikkeling en inzet van groene waterstof.

Operator Training Simulators
Ook op het gebied van training maakt BioMCN grote stappen. De implementatie van de Operator Training Simulators (OTS) zit in de eindfase. Naast de betere opleidingsmogelijkheden voor de operators biedt het systeem ook mogelijkheden om het productieproces te optimaliseren, projectvoorstellen te beoordelen en technische aanpassingen voor te bereiden.

Vertrouwen
Søren Jacobsen kijkt tevreden terug op ruim vijf intensieve jaren bij BioMCN en ziet de toekomst van het bedrijf met vertrouwen tegemoet. Aan zijn opvolger Dimitri van Diest de eer om hier deelgenoot van te zijn.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?