Subnavigatie

Parkdiensten heeft ISO 14001 certificaat voor milieumanagement

4 juni 2021

Duurzaamheid zit bij Parkdiensten Eemsdelta (PDED) in het DNA. Dat komt al voort uit de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf.

Het bedrijf wendt een gedeelte van haar winst aan om medewerkers breder inzetbaar te maken op de arbeidsmarkt. “Onze insteek is een langdurige relatie met onze mensen en onze klanten, zoals Chemie Park Delfzijl. Daarnaast spelen de grondstoffen en machines die we gebruiken een belangrijke rol”, zegt Tjibbe Brandsma, bedrijfsleider PDED.

Energiebehoefte
PDED wil als dienstverlener graag tonen hoe men kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Tjibbe: “Bij de bouw van onze blauwe loods, een paar jaar geleden, hebben we zonnepanelen geplaatst. Zo voorzien we in een groot deel van onze energiebehoefte.” Daarnaast denkt PDED na over duurzame inzet van machines. “We kiezen heel bewust voor elektrische motoren. Dat scheelt uitstoot, verbruik en kosten en zorgt voor een schonere werkomgeving voor onze mensen”, licht hij toe.

Keten
PDED adviseert klanten om duurzame oplossingen te kiezen. “We gebruiken FSC-gekeurd hout en bij het vervangen van de verlichting adviseren wij bijvoorbeeld om LED-verlichting te kiezen. Zo proberen we in onze gehele keten, van leverancier tot klant, invloed op het gebied van duurzaamheid te hebben.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?